Pozor! Sledujte, prosím, aktuální informace! Rysí stezka může být ještě zavřená kvůli velkému poničení. Omrkněte tyto stránky.

Blízko u Mezní louky je v lese postavena naučná a zábavná stezka. Děti i dospělí se tu dozví spoustu informací o lesním světě, mohou si prolézt bludiště, zkusit si jít bosky po různých materiálech, vylézt do domečku na stromě a mnoho dalšího.

Doprava pro případ, že máte s sebou dítě, které tolik neujde:

  • autem (parkoviště Mezní louka)
  • vláčkem ze Hřenska
  • autobusem z Děčína

Z Mezní louky se jde jen kousek směrem na Pravčickou bránu.

Rysí stezka má dva okruhy

Pro návštěvníky tu je připraven malý, červený okruh, který se dá zvládnout i s kočárkem, i když pár větších kořenů tu je potřeba překonat. A pak je tu ještě větší, modrý okruh, který je pro kočárky nevhodný. Pokud se sem vydáte s dítětem, které jde po svých a nebo dítě nesete, doporučuji jít nejprve okruh modrý a pak se vrátit po červeném zpátky – tak vám vůbec nic neunikne. Celé jsme to s tříletým dítětem vyzkoušeli a prošli asi za 2 hodiny.

Kdo má chuť na delší výlet?

Pokud jdete se zkušeným chodcem, můžete návštěvu Rysí stezky přidat k výletu na Pravčickou bránu, do Edmundovy soutěsku nebo k túře v okolí Jetřichovic, výlety najdete popsané v tomto článku.

logo

Stav z prosince 2019

Velká část stromů zmizela a stezka je zatím uzavřena. Takhle jsme ji omrkli cestou na Malou Pravčickou bránu a zamáčkli slzu nad vykáceným lesem.

Pokud se vám článek líbil a nebo si myslíte, že by byl pro někoho přínosný nebo inspirativní, neváhejte a sdílejte ho s přáteli.