Pokud hledáte tip na menší procházku v Českém Švýcarsku poblíž Jetřichovic, navštivte skalní hrad Falkenštejn. V létě 2017 tu byla vybudována nová cesta a nová vyhlídková terasa, hrad je tak mnohem lépe přístupný a také bezpečnější pro děti. Jen v jedné části je třeba jít opatrně a bedlivě hlídat děti.

Parkuje se v Jetřichovicích, nejbližší je parkoviště pod Poštolčím kuželem. Do Jetřichovic se dá dojet i autobusem hromadné dopravy z Děčína. Parkoviště jsou v Jetřichovicích některá zdarma a některá placená, pokud jsou na soukromém pozemku. Dá se tu taky najíst v několika podnicích nebo bufetech. Tip nemáme, vždy jsme si vezli jídlo s sebou z domova.

Nahoře je výhled na kus krajiny v okolí Jetřichovic. Vidět je i části lesa, které v minulých letech shořely a pomalu znovu obrůstají.

Nové schody a terasa vyvolaly mnoho negativních emocí, kovu je tu použito opravdu hodně. Snad může být útěchou, že do skály nebylo vrtáno, jen položeno nebo rozepřeno mezi skály. A taky by tento pozink měl postupně ztmavout a lépe zapadne do krajiny.

Určitě doporučujeme kromě návštěvy terasy na vršku skály i obejít skálu v dolní části.

Výlet s malým dítětem je to asi na hodinu. Dá se proto klidně přidat i k většímu výletu, třeba směrem Na Tokání nebo oblíbený jetřichovický řetěz vyhlídek, o kterém si můžete přečíst tady, což jsou výlety už pro zdatnější turisty nebo děti v nosítku.

logo

Pokud se vám článek líbil a nebo si myslíte, že by byl pro někoho přínosný nebo inspirativní, neváhejte a sdílejte ho s přáteli.